top of page

Rätt rekryteringsverktyg gör hela skillnaden

Uppdaterat: 23 mars 2021

Precis som de flesta andra startups i Stockholm så använder Norrsken sig av Teamtailor för rekrytering. Den stora skillnaden för oss är att de flesta rekryteringar inte sker i Norrsken utan i våra portfölj bolag.

Hur kan vi som VC-bolag skapa maximalt värde för de bolag som vi valt att investera i? Fördelen med att använda Teamtailor, som också är Stockholms tech startup, är att de snabbt plockade upp vårt behov och utvecklade en 'koncern-funktion' där vi kan annonsera och länka vidare till våra portfölj bolag.

 

Det gör att vi kan driva trafik till vår karriärs sida - https://careers.norrskenfoundation.org/ och skapa maximalt värde för våra portfölj bolag. Kandidater som klickar på en annons hamnar och ansöker fortfarande på respektive bolagssida. Kandidaternas CV och ansökan och CV går bara till bolaget som kandidaten är intresserad av, på så sätt kan vi säkerställa att vi uppfyller kraven från GDPR.
Jag har tidigare varit med i flera processer där vi själva utvecklat eller upphandlat rekryteringsverktyg. Det finns flera bra verktyg på marknaden Ponty, Lever, Greenhouse är några av de - men som svenskt startup skulle jag nog även i fortsättningen valt att använda Teamtailor.Admin gränssnittet är näst intill identiskt med Trello, som många bolag redan använder som projektverktyg, och det gör det enkelt att skapa engagemang från rekryterande chef och övriga teamet - vilket är en förutsättning för att få in feedback, anteckningar och bedömningar av de som är inblandade i rekryteringsprocessen.

Comments


bottom of page